Praktisk info

Olympen Ollerup er en ny koncertplads på smukke Sydfyn.

I 2022 præsenterede Live Culture for første gang
endagsfestivalen Olympen Live.

Lørdag den 26. august ’23 gentager vi succesen med syv livebands på scenen.

 

Lyden af musik & Sydfynsk’ feelgood-vibes
Livemusik, dans, street food, hygge og fællesskab.

Syng med, dans og nyd musikken og de gode vibes når de syv bundsolide danske livebands forkæler dig og resten af publikum med gammel og ny musik.

Dizzy Mizz Lizzy / Queen Machine  / TV-2 / Stine Bramsen med band / Folkeklubben / Rocazino / Goss

 

Billettyper
Barn (395 kr. + gebyr)

Standardbillet (695 kr. + gebyr)
VIP-billet (2.195 kr. + gebyr)
Handikapbillet inkl. ledsager (695 kr. + gebyr)

 

Porten til festivalpladsen åbner kl.11.00 den 26. august.
Musikken spiller til kl.24.00.
Madboderne lukker kl.00.00.

 

—> Der vil være fotografer til stede under hele festivalen, der laver billeder og video. Billeder og videoer bliver brugt på Live Cultures digitale- og sociale medier samt tredjepartskanaler, under og efter festivalen. Det vil ligeledes blive brugt til markedsføring af kommende festivaler <—

Find vej

Adresse: Ditlevsvej 2, 5762 Vester Skerninge

Svendborg-Ollerup
Bil/MC: cirka 10 min. (7,4 km)
Cykel: cirka 15-20 min. (7,4 km.) 
Bus: Find aktuel køreplan på www.fynbus.dk
Shuttlebus: Kører fra Frederikssøen kl.12-14. Læs mere længere nede.

Langeland-Ollerup
Bil/MC: cirka 30 min. (24,4 km.)
Bus: Find aktuel køreplan på www.fynbus.dk 

Faaborg-Ollerup
Bil/MC: cirka 15 min. (13 km.)
Bus: Find aktuel køreplan på www.fynbus.dk 

Der bliver oprettet parkeringspladser til både cykler, MC’er, handicapbiler- tæt ved festivalpladsen. Publikum med VIP-billet der er kørende, skal følge skiltehenvisning til VIP-parkering. Indkørsel ved Svendborgvej 3D.

Vi opfordrer alle til at bruge offentlig transport eller jernhesten.

Et par grundsten

I Live Culture har vi et stort fokus på at skabe en god koncertoplevelse for alle gæster. Vi går op i diversitet, traditioner og lokal forankring. 

Vi forventer at alle gæster der deltager til Olympen Live, opfører sig pænt og hjælper til at med at skabe en fantastisk endagsfestival. 

Vi sorterer affald, vi gør vores for, at begrænse CO2, også er vi vilde med de sydfynske råvarer og indbyggere, derfor gør vi alt hvad vi kan, for at involvere og inddrage både lokale producenter, restauratører og  mennesker.
Alle madboder serverer mad i bæredygtig emballage.

Returordning
For at passe godt på naturen og holde pladsen pæn, har vi valgt (ligesom mange andre) at indføre returordning. 
Du betaler 5 kr. i tillæg pr. emballage. Medbringer du emballagen ved næste køb, fratrækkes tillægget. Pengene refunderes ikke.

God stemning til endagsfestivalen OIympen Live

GRATIS SHUTTLEBUS

Lørdag den 20. august mellem kl.12.00-14.00 kører der shuttlebus fra Frederiksøen til Olympen Live i Ollerup. Shuttlebussen er gratis og en ekstra service til alle jer der skal nyde en skøn dag i Ollerup. Du skal fremvise billet til Olympen Live ’22 for at køre med bussen. Bussen kører retur til Svendborg fra Olympen Live mellem kl.23.00-01.00. Se på kortet hvor du finder Frederiksøen. Der er begrænset antal pladser, vi kan derfor ikke garanterer plads til alle på shuttlebusserne.

OBS: Det er muligt at booke billet med shuttlebussen fra Odense til Ollerup. Pris 100 kr. + gebyr. Billet købes sammen med festivalbillet på Ticketmaster.

Shuttlebusserne fra Svendborg til Ollerup, kører fra Frederiksøen.
Se markering på kortet.

Til Olympen Live: Busserne kører pendulfart kl.12-14
Til Frederiksøen: Busserne kører pendulfart kl.23-01

program & tidsplan

 

12 timer med hygge, livemusik og fadøl!

Kl.11.00: Porten åbner

Kl.12.00: Første artist spiller 

Kl.23.45: Sidste melodi er spillet

Kl.00.00: Madboderne lukker

Kl.00.00: Pladsen lukker

Der er én stor scene på festivalpladsen hvor alle bands optræder. 

siddepladser & møbler

Olympen Live-festivalplads er på en skøn græsplæne, omringet af skråning, hvor I kan sidde og nyde festivalen og dagen.

Rundt på pladsen er der loungemøbler, borde/bænkesæt, vippemøbler, pallemøbler mm.

I må ikke medbringe egen møbler, men gerne tæpper og lign. 

Olympen Live er reelt en ståkoncert, men vi ved også godt det er laaang tid, at stå op i 12 timer, derfor sørger vi selvfølgelig for siddepladser, ligesom på mange andre festivaler. Ved street food-området opsættes bl.a. borde/bænkesæt, så I kan sidde og nyde jeres mad.

Vi vurderer i år et, at der er plads til 750 campingstole på pladsen. For at undgå I som gæster kommer forgæves med jeres egne campingstole når max er opnået, og for at sørge for pladsen ikke bare flyder med campingstole, sælger vi 750 campingstole i forsalg via Ticketmaster. Du får campingsstole tilbudt som tilkøb når du køber en billet, så længe der er ledige stole. Stolen er din når den er købt og du må tage den med dig hjem efterfølgende.

Farver & Striber

Offentlig transport

Busserne mellem Svendborg/Faaborg stopper ved Gymnastikhøjskolen i Ollerup, få 100-meter fra koncertpladsen.

parkering

Der er to områder til parkering, ét område på Svendborgvej og ét område på Ditlevsvej.
Parkering koster 25 kr. Pengene går til den lokale forening, der håndterer parkeringsområdet.

Cykel, handicap og mc-parkering er på Ditlevsvej, på markerede områder. Se skilte. 

Handicap-parkeringspladserne er forbeholdt gæster med handicapbillet. Vi gør opmærksom på at der er udsolgt af handicapbilletter.

tilgængelighed

Olympen Live-festivalen afholdes på en sportsplads, bag ved Gymnastikhøjskolen i Ollerup. 

Parkering: Er du kørestolsbruger og har handicapkort til bilen + handicapbillet til Olympen Live, så sæt bilen på handicapparkeringspladsen, skråt overfor indgangen på Ditlevsvej (en sidevej til Svendborgvej). Handicapparkeringspladsen er forbeholdt gæster med handicapbillet. Handicapparkeringspladsen er inkluderet i billetten.

Indgangen finder du på Ditlevsvej, skråt overfor parkeringsområdet. Indgangsvejen er på en grusvej med hældning. Du skal sørge for enten selv at kunne transportere dig op ad grusvejen eller have en hjælper med til at sikre du trygt og sikkert kan komme op ad grusvejen.

Vi gør opmærksom på, at festivalen afholdes på en græsplæne. Alt efter vejret, kan der være udfordringer med at færdes på pladsen, medmindre du har et hjælpemiddel, der er bygget til at færdes i forskellig slags terræn. Der udlægges ikke køreplader.

Der er ikke særlige områder for publikum med funktionsnedsættelse, derimod er pladsen åben for alle. Af sikkerhedshensyn, er det vigtigt, du kan transportere dig rundt selv eller sammen med din hjælper.

Festivalpladsen ligger nede af en skråning, der er derfor bygget en handicaprampe fra grusområdet lige efter indgangen og ned til pladsen. Handicaptoilettet er placeret tæt ved handicaprampen, på fastunderlag på grusområdet.

Barerne, undtaget specialølbaren er niveaufri.

Enkelte madboder er niveaufri, øvrige madboder er opmærksom på at hjælpe med bestilling og aflevering af mad til publikum der f.eks. sidder i kørestol.

Mad og drikke

Vi sørger for iskolde fadøl fra Albani, drinks fra Nohrlund, sodavand, vand, kaffe, shots og lækker vin. 

Der vil på koncertpladsen være forskellige fynske food trucks med et lækkert udvalg. Klik på linket nedenfor.

Gluten- og laktosefri-alternativer:
Der vil være gluten- og laktosefri-alternativer på pladsen. Info følger i 2023 når vi kender menu og street food boderne.

Vegetar:
Der vil være vegetar-retter på pladsen. Info følger i 2023 når vi kender menu og street food boderne.

Sov godt

På Sydfyn sover du altid godt.

Hotel, vandrehjem, Bed & Breakfast, Airbnb mm. Find en samlet oversigt på VisitSvendborgs site. Du kan også søge efter f.eks. Airbnb i Vester Skerninge og Ollerup der er meget tæt på festivalpladsen. Derudover findes der de skønneste overnatningssteder i Faaborg. Fynbus kører fra Faaborg til Ollerup både formiddag, frokost og aften.

Alt det du ikke må (og må)

 • Det er ikke tilladt at medbringe mad og drikke. Du kan købe mad og drikke på pladsen.
 • Det er ikke tilladt at medbringe paraplyer, stole og andre lignende genstande. Du må rigtig gerne medbringe mindre puder, tæpper og lign. Det er muligt at købe en campingstol på pladsen. For at undgå der er et overtal af campingsstole på pladsen, som gør pladsen svær at hygge på og for at undgå nogen går forgæves med deres egen campingstol, pga. pladsbegrænsning, vil der blive sat 500 campingstole til salg. Pris 75 kr. stk. De bliver solgt efter først-til-mølle.
 • Det er ikke tilladt at medbringe professionelt optage-udstyr, hverken til lyd eller billede. Du må rigtig gerne medbringe din smartphone og tage både billeder/video.
 • Det er ikke tilladt at medbringe dyr, med mindre det er en førerhund.
 • Det er naturligvis ikke tilladt at medbringe genstande eller andet, der strider mod lovgivningen, hverken våben eller euforiserende stoffer.
 • Du må gerne tage billeder og video med din smartphone, dog uden blitz. Del dine oplevelser med #OlympenLive og tag os @LiveCultureDK

ALT MULIGT ANDET

 • Der er affaldssortering på pladsen. Vi sorterer bioaffald, restaffald og plastik på selve pladsen. Mad serveres i miljøvenlig emballage.
 • Vi har ligesom andre festivaler valgt at have returordning på krus, så vi undgår en plads fyldt med krus/affald.
 • Det er muligt at købe børnebilletter (3-11 år). Vi gør dog opmærksom på at festivalen ikke henvender sig til børn, men til voksne. Der vil derfor ikke være aktiviteter for børn. Af sikkerhedsmæssige hensyn og for at passe på børnene, skal børn/unge under 15 år være ifølge med en voksen. Vi anbefaler at børn under 15 år ikke opholder sig på pladsen efter kl.20.00. Vi skal passe godt på hinanden og skabe gode minder i fællesskab.
 • Toiletter, handicaptoilet og pissoir findes i hovedbygningen ved scenen. Derudover er der pissoir og handicaptoilet på pladsen.
 • Du kan genopfylde din på pladsen købte vandflaske i vandhanerne i kælderen ved toiletterne. Det er alm. postevand. Det er naturligvis gratis.  
 

Historien om Olympen

Oprindeligt blev pladsen kaldt “Ollerup Olympiaden”.

I 1935 blev Landsstævnet afholdt i Ollerup, hvor alle sejl var sat for at skabe et enestående stævne for de 13.000 deltagere.
Det blev afholdt på Gymnastikhøjskolen i Ollerup, lige nøjagtig der hvor Olympen Live afholdes i 2022.

Landsstævnet i Ollerup i 1935 var bemærkelsesværdigt af flere grunde.
På stævnets anden dag besøgte kong Christian d. 10., kronprins Frederik og kronprinsesse Ingrid det store stadion for at overvære stævnet og vise interesse for det folkelige arrangement.

Det var første gang, at fodbold, håndbold, atletik og svømning var repræsenteret ved et landsstævne
– som i 1935 fik de imponerende betegnelser ”Det Nordiske Landsstævne” og ”Ollerup Olympiaden”.

Læs mere på DGI-historieside.

Læs mere på Fyns Amts Avis (Verdensinspiration i Ollerup)

Ollerup gymnastikhøjskole

Verdens første gymnastikhøjskole

Ollerup har mere end 90 års erfaring med højskolelivet, gymnastik og udvikling af elever.

Deres kernekompetencer er bevægelse, frivillighed, internationale relationer og pædagogisk udvikling.
Det faglige fokus er centreret om gymnastik og idræt, og vores ambition er at skabe idrætsudøvere såvel som kompetente medborgere.

Ollerup er lige så meget en idrætshøjskole som en gymnastikhøjskole.